onsdag 13 april 2011

Vegetarisk lasagne med bladspenat och keso

Det förra receptet blev uppskattat och tillagades av flera personer. Därför kommer ett nytt och denna gång blir det en enkel och god vegetarisk lasagne som passar till de flesta tillfällen. Varför inte bjuda några vänner på lunch?

Vegetarisk lasagne med rucolasallad.

För att tillaga rätten till två personer så krävs följande.

400 g fryst bladspenat
400 g finkrossade tomater med chilismak
250 g keso
Salt
4 lasagneplattor
½ dl riven ost

Sätt ugnen på 225°C. Tina bladspenaten (det går även att använda den fryst) och blanda i en kastrull tillsammans med finkrossade tomater. Rör om och låt koka i 2 minuter. Ta från värmen och blanda i keso och salt. Varva sedan blandningen med lasagneplattorna i en ugnssäker form, tänk på att både börja och sluta med blandningen. Strö på den rivna osten. Tillagas sedan mitt i ugnen i 30 minuter.

Till lasagnen går det bra att dricka apelsinjuice eller havremjölk. Servera med sallad, gärna rucolasallad.

Smaklig måltid!

Inga kommentarer: