söndag 4 maj 2008

Bakarkväll

Under kvällen var det åter dags att baka mitt fantastiskt goda bröd då jag upptäckte att det var slut. Som tur var så stod det en påse mjöl i skåpet och kvällen var räddad.

Jag kan verkligen rekommendera detta recept. Det är enkelt, nyttigt och väldigt gott.

1/2 paket jäst
6 1/2 dl ljummet vatten
2 tsk salt
1 msk olivolja
1 kg dinkelmjöl (fullkorn)
Jag brukar också tillsätta linfrön, pumpakärnor och russin

Blanda jästen med vattnet.
Tillsätt sedan salt, olivolja och mjöl.
Blanda ihop allt till en smidig deg.

Låt sedan degen jäsa under bakduk i en timma.
Dela sedan degen i två delar och lägg i dem i två olivoljesmörjda formar.
Låt degen jäsa under bakduk i 30 minuter. Sätt samtidigt på ugnen på 225 grader.
Pensla över lite olivolja innan dem åker in i ugnen.
Låt dem sedan stå i ugnen i 20-30 minuter.
Pensla över lite olivolja efter att dem har kommit ut ur ugnen.

Inga kommentarer: